Zwaard, Jan - Ave Maria

copyrightedfor SAB a cappella

year of composition / 1st publication: 2006


Composer: Jan Zwaard (*1941)

Composer: Jan Zwaard (*1941)
Aliases, aka:
Country of origin / activity: The Netherlands
Text author: traditional
Arranger / Editor: N/A

Available documentation:

Score: free download, courtesy of liederen.org
Zwaard-p1 

Lyrics:

A ve Ma ri a, gra _ _ _ ti a ple na,
Do mi nus te _ cum, Do mi nus te _ cum,
Do mi nus te _ _ _ _ _ cum.
Be ne di cta tu in mu li e ri bus,
in mu li e ri bus, in mu li e ri _ bus
Et be ne di ctus fru ctus ven tris _ tu i Je-sus.

San _ cta Ma _ ri _ a, ma _ _ ter _ De _ i,
o ra pro no _ bis pec ca to ri bus
nunc et in ho _ ra mor tis no strae.
A men, a _ _ men.MIDI: not availableMP3: not available
Play / stop MIDI
alt: play midi Zwaard - Ave_Maria
 

Recording:  
not available 

Video - posted on YouTube:
not available at this timeYOU could be featured here!
If you or your choir perform this Ave Maria, make a video recording. Post your video on YouTube, email me the page URL and I'll embed the video in this page.

Internet references, biography information:

provided by the composer:

Ik ben geboren op 3 september 1941 als vierde kind en derde zoon in het gezin van slager Jan Zwaard en Jeanne Bosman in De Lier. Affiniteit met het slagersvak is voor mij vanzelfsprekend en ik betrap mij erop dat ik - waar ik ook ben - de slagerijen met meer dan gemiddelde aandacht bekijk.
 Toch gooide ik het over een andere boeg. Na het behalen van mijn gymnasiumdiploma studeerde ik twee jaar filosofie en drie jaar theologie. In 1968 heb ik wederom mijn bakens verzet en ben gaan werken bij de Algemene Bank Nederland in Den Haag waar ik mij bekwaamde in met name het effectenbedrijf. Na zes jaar stapte ik over naar de Rabobank. Tot mijn pensionering in 2001 was ik beleggingsadviseur bij de Rabobank in Naaldwijk. Dat was een lange en redelijk constante periode waarin met belegging in aandelen, obligaties en aanverwante producten nog geld te verdienen was.
 Ik ben bijna veertig jaar getrouwd. We zijn de trotse ouders van drie zonen en het vijfde kleinkind is op komst.
 Muziek is altijd een belangrijke factor geweest in mijn leven. Mijn vader was een heel goede tenor en de solo’s uit de missen van Perosi waren destijds bij hem in goede handen. Tijdens mijn gymnasiumstudie ben ik viool gaan spelen en precies op mijn 15e verjaardag werd ik tenor in het koor van het Juvenaat in Bergen op Zoom. We zongen veel gregoriaans en polyfone muziek met name werken van Da Palestrina, Asola, Da Viadana en Vittoria. Volgens mijn stellige overtuiging is dit de meest perfecte liturgische muziek die de westerse kerk tot stand gekomen is. Ik werd lid en later ook repetitor van de schola cantorum. Ik speelde viool in het orkest ten huize van dirigent en componist Hans Scheifes en het door hem geleide West Brabants Symfonie Orkest. De stukken die mij bijgebleven zijn: een van de Concerti Grossi van Handel, het kerstconcert van Corelli en het concert met harp en orkest van Karl Ditters von Dittersdorf. In die tijd werkte ik veel samen met Kees van Haperen, de componist van zijn Kleine Barokmis, destijds een van de meest gezongen Nederlandse missen.
 Als dirigent heb ik sedert 1968 diverse kerkkoren in het Westland onder mijn hoede gehad. In deze periode heb ik enkele jaren orgelles gehad van Gerard Bal, cantor-organist van de Hervormde kerk in Naaldwijk. Onder leiding van Jos Vranken en Evert Wagter zong ik een aantal jaren in het Kamerkoor van de Zangkoren Deo Sacrum te Poeldijk. Ik speel altviool in het Maassluise Telemann Ensemble en gewone viool in het ensemble Westland Klassiek.
 Sinds 2001 ben ik dirigent van het St. Caeciliakoor in De Lier en in die hoedanigheid mocht ik in 2006 een van de initiatiefnemers zijn voor de plaatsing van het mooie Adema-Schreurs orgel in de Lierse katholieke kerk. Verder zit ik het bestuur van het Internationaal Koorfestival Tonen2000 dat in september 2012 weer groots uitpakt. Interesse? Zie www.Tonen2000.nl
 Jan Zwaard
 


Page last modified: November 26, 2013